T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEYOĞLU - Ayşe Ege Çok Programlı Anadolu Lisesi

Ayşe Ege Kız Teknik ve Meslek Lisesi

Okulumuz ilk defa 1931-1932 yılında Şehzadebaşı'nda eğitim ve öğretime başlamıştır. Bilahare 09.12.1934 yılında Kız Sanat Okulu, 23.07.1935 tarihinde Akşam Kız Sanat Okulu, 1951-956 yılında Kız Sanat Enstitüsü, 1963-1964 Eğitim-Öğretim yılında 3 yıllık lise dengi meslek okulu haline gelmiştir. 1943 yılından beri Akşam Kız Sanat Okulu , Kız Sanat Enstitüsü, Kız Meslek Lisesi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi, Beyoğlu Ayşe Ege Kız Teknik ve Meslek Lisesi adları altında öğretimini sürdürmüş olup, şu anda Beyoğlu Ayşe Ege Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak öğretim vermeye devam etmektedir.

            Okulumuz da şu anda Anadolu Meslek Bölümüne bağlı olarak Büro Yönetimi Hizmetleri Alanı, Fotoğrafçılık ve Grafik Hizmetleri Alanı, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı, Bilişim Teknolojisi Alanı, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı, Çocuk Gelişimi ve Giyim Üretim Teknolojileri Alanı bulunmaktadır. Ayrıca Uygulamalı Anaokulumuz ve tam gün tam yıl eğitim uygulaması çerçevesinde Açık Lise meslek dersleri ve Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Kursları düzenlenmektedir. Bağlı olduğu müdürlük Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'dür.

Okulumuz iki ana binadan oluşmaktadır. Her iki binamızda toplam 17 derslik, 6 atölye, 1 bilgisayar laboratuarı, 1 kimya laboratuarı bulunmaktadır. Ayrıca 1 tane Çok Amaçlı Salon, 1 Kütüphane ve Ayşe Sıdıka Ege köşesi mevcuttur.

27-03-201827-03-2018  Okulumuz ilk defa 1931-1932 yılında Şehzadebaşı'nda eğitim ve öğretime başlamıştır. 09.12.1934 yılında Kız Sanat Okulu,23.07.1935 tarihinde Akşam Kız Sanat Okulu, 1955-1956 yılında Kız Sanat Enstitüsü, 1963-1964 eğitimöğretim yılında 3 yıllık lise dengi meslek okulu haline gelmiştir.

 

  1943 yılından beri Akşam Kız Sanat Okulu,Kız Sanat Enstitüsü, Kız Meslek Lisesi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi adları altında öğretimini sürdürmüş olup şu anda Beyoğlu Ayşe Ege Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi olarak öğrenimini sürdürmektedir. 

 

  Okulumuz Anadolu Meslek Programı, Mesleki Açık Öğretim Lisesi ve Uygulamalı Anaokulu üzere Tam Gün Tam Yıl Eğitim Uygulaması kapsamında hizmet vermektedir.Anadolu Meslek Programında; Grafik, Bilişim Teknolojisi, Büro Yönetimi Sekreterlik, Yiyecek İçecek, Konaklama ve Seyahat, Giyim Üretim Teknolojisi, Çocuk Gelişimi olmak üzere 7 bölüm yer almaktadır.

  Okulumuz iki ana binadan oluşmaktadır. Her iki binamızda toplam 16 derslik, 7 atelye, 1 Uygulama Sınıfı, 1 Fizik-Kimya-Biyoloji Laboratuvarı bulunmaktadır. Ayrıca 1 tane Çok Amaçlı Salon, 1 Kütüphane ve Ayşe Ege Köşesi mevcuttur. 

  Her zaman sağlıklı bir ortamda Eğitim – Öğretimi düşünen, sorunlarına okulun kendi kaynaklarını en etkili şekilde kullanarak takım çalışmasıyla çözüm üreten, Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve ilkeleri doğrultusunda eğitim bilimlerindeki çağdaş yenilik ve gelişmeleri takip ederek, araştırmalar yapan her durumda çevreyi, ortamı ve kendi özelliklerini dikkate alarak yaşayan, kendisini ve çevresini değiştirebilen, geliştiren çağdaş uygarlığın yapıcı, yaratıcı, mutlu, seçkin birer ortağı olan insan ve insanları yetiştirmeyi sağlamak için tüm paydaşlarıyla bunu eğitim felsefesi haline getiren "BEN" değil "BİZ" diyen öğrencileri yetiştirmek çabasıyla bu misyonu gerçekleştirmek üzere, büyük bir kararlılıkla "DEĞİŞİM" i ve "GELİŞME" yi sağlayan OKULUMUZ Beyoğlu'nda seçkin bir eğitim kurumu olmayı hedeflemektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.12.2012 - Güncelleme: 16.03.2021 15:00 - Görüntülenme: 10281
  Beğen | 8  kişi beğendi